Sluiten

Verhaal Rico

 

Het verhaal van Rico

Rico Walters ontdekte nog niet zo lang geleden zijn mogelijkheden in de gehandicaptenzorg. Na een paar maanden werken in groepswoning Koningspark 4 weet hij het zeker. De 20-jarige Groninger gaat definitief de gehandicaptenzorg in. De Trans ziet dat hij hier heel geschikt voor is en betaalt daarom zijn opleiding. “Ik moet nog twee jaar werken en leren”, zegt Rico. “Maar ik weet nu al dat dit de job is waarin ik me verder wil ontwikkelen.”

Rico is eigenlijk een topsporter. Hij basketbalde tot voor kort op hoog niveau bij Donar Groningen. Helaas kwam daar door de coronapandemie een einde aan voor hem. Door de maatregelen konden alleen spelers onder de 18 jaar blijven trainen. Van de oudere spelers werd afscheid genomen. “Dat was heel zwaar”, geeft Rico toe.“Ik ben gewoon niet iemand die opgeeft. Als topsporter ben ik altijd op zoek naar nieuwe kansen.”

Meteen benieuwd naar De Trans

Die nieuwe kans deed zich voor toen zijn vader bezoek kreeg van een oud-collega. Die kennis werkt bij De Trans. “Hij vertelde over de nieuwe groepswoning aan Koningspark 4 en dat daar mensen nodig waren.” Rico was meteen nieuwsgierig. Hij heeft altijd interesse gehad in mensen met een verstandelijke beperking. “Mijn oom heeft een lichte verstandelijke beperking”, legt hij uit. “Hij woont nog bij mijn oma en krijgt begeleiding. Dankzij de hulp die hij krijgt, heeft hij een baan gevonden.Mijn oom kan dus op zijn eigen manier invulling geven aan zijn leven. Ik weet dat ik daar ook mensen mee kan helpen.”

Doe mee op de werkvloer

Rico legt uit dat hij de juiste mentaliteit uit de topsport meebrengt om mensen te begeleiden. “Ik kijk niet naar wat niet kan. Ik kijk gewoon wat er kan. Ik zou daarom willen onderzoeken hoe mensen met een verstandelijke beperking denken. Hoe leven ze?Wat zien ze anders? Hoe pakken ze bepaalde zaken aan? En hoe kan ik ze daarbij helpen? Bij mijn eigen oom zag ik wat je voor iemand kunt doen. Onder begeleiding kan hij op zijn eigen manier meedoen in de samenleving. Dat is natuurlijk heel fijn.”

Op de sollicitatiebrief die Rico naar De Trans stuurde werd direct enthousiast gereageerd. Al snel werd hij uitgenodigd voor een gesprek. “Daar kreeg ik te horen dat De Trans een kweekvijver is begonnen”, vertelt Rico. “Dat betekent dat je zes maanden op de werkvloer kunt werken.Je krijgt een salaris en je begeleidt een verzorgende. Je wordt dus niet in het diepe gegooid. Dat sprak me aan. Zo kon ik in alle rust ontdekken of gehandicaptenzorg inderdaad iets voor mij is. Zoiets weet je immers pas echt als je het werk doet, als je ervaring opdoet. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat dit het werk is dat ik wil doen.”

Betaalde opleiding

Zorgmanager Fokje Hoogenberg legt uit dat de proefperiode van zes maanden erg belangrijk is.“Niet alleen voor de sollicitant, maar ook voor De Trans. Het is voor ons een goede manier om te ontdekken of iemand geschikt is. Op die manier krijgen we echt edelstenen, zoals Rico, ', zegt ze. “Niet iedereen vindt het werk in de praktijk leuk. Of we zien dat iemand niet goed past binnen een zorgfunctie. Wie het leuk vindt en geschikt is, geven we graag een kans.”

Waarom werken bij De Trans?

Laat De Trans jouw zorg zijn!

  • We zijn in beweging Er is ruimte voor verandering en jouw inbreng!

  • Er wordt naar je geluisterd Naar jouw frisse ideeën, mening én behoeften.

  • Ons zorgaanbod is divers Met veel doelgroepen en diverse uitdagingen.
    Verbreed jouw horizon als zorgprofessional!

Bekijk vacatures

Je horizon verbreden als zorgprofessional

Je komt terecht in een organisatie waar je echt iets kunt betekenen. Waar jouw
initiatieven en ideeën worden gehoord, gestimuleerd en beloond. We hebben
een divers zorgaanbod, met diverse doelgroepen en uitdagingen. Bij ons kun je
ontdekken, uitproberen en ontwikkelen! Kijk fris naar ons, maar ook naar jouw
eigen ambities. Wat is jouw stip op de horizon? Hier verbreed je jouw horizon als
zorgprofessional.

Bekijk vacatures

Vacatures

Wij zijn De Trans. Dé zorginstelling voor gehandicaptenzorg in Drenthe en Groningen. Zoek je een baan, ga bij ons aan de slag!

Klik hier

Verhalen

Ons team bestaat uit meer dan 1000 professionals uit de zorg en daarbuiten. Hier ontmoet je er een paar!

Klik hier

Wij zijn De Trans

De Trans biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking. Lees hier meer over wie wij zijn!

Klik hier